Наказания за Алонсо и Рикардо в Австрия

19/06/2015 13:09, Огнян Тенчев (drJeckyll), 1047/2151 прочита, няма коментари

 

Фернандо Алонсо и Даниел Рикардо ще получат наказания заради използване на пети елемент от задвижващата система.

За Алонсо тези елементи са три - двигател, турбо и MGU-H. В болида му също има и нов MGU-K, но той е от позволените четири. Според правилата за тази година при първо използване на елемент от пети комплект, пилота получава наказание от десет места назад. За всеки следващ елемент от петия комплект пилота получава наказание от пет места назад. Така Алонсо ще получи сумарно наказание от 20 места назад. Това със сигурност означава, че той ще получи наказание и в състезанието. Дали ще бъде добавено време или спиране в бокса ще зависи от позицията му в квалификацията.

Даниел Рикардо също ще получи наказание. Той е с нов пети двигател и това му отрежда 10 места назад на старта. В първата тренировка Рикардо направи седмо време и ако подобри или запази позицията си в квалификацията той няма да получи наказание по време на състезанието.

Вчера се появи информация, че и двигателя на Квят ще бъде сменен, но за момента това не е факт. Имаше съмнения и за смяна на двигателя в болида на Бътън, но за момента и това все още не се е случило.


Още от сезон 2015:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729