Италия 2014

04/09/2014 11:41, Огнян Тенчев (drJeckyll), 2007/4122 прочита, 1 коментар

 

След интригата Белгия идва време за състезанието в Италия. Пистата Монца и клишето храм на скоростта. Тази година обаче наистина очакваме по-високи скорости от миналите няколко сезона.

Интригата при Мерцедес се завърза след като на Спа Нико Розберг докосна задната гума на болида на съотборника си Люис Хамилтън и го извади от борбата за точките. По-късно Розберг се извини за грешната си преценка, но Хамилтън сега има да наваксва точки. Шефовете на Мерцедес решиха, че ще оставят пилотите си да се състезават свободно, стига да няма контакти между двамата. Предпоставките за нова взривоопасна ситуация са налице. Остава ни само да разберем,кога ще избухне.

Уилямс и отново Уилямс. Много се говори и пише за победа на Уилямс този сезон. В Белгия нещата не се подредиха по най-добрия начин за тях и големият им шанс е именно Монца. Фелипе Маса се нуждае от добро класиране, а Валтери Ботас отново ще притеснява всички в челото. Уилямс имат добра топ скорост и наистина Монца би трябвало да е добра писта за тях.

Въпреки липсата на мощност в двигателя на Рено, Ред Бул са единствения отбор печелил състезание тази година освен Мерцедес. Монца няма да е удобна писта за тях, но такава беше и Спа. Боричканията в Мерцедес работи за Даниел Рикардо в момента. Кога ли обаче ще се събуди Себастиан Фетел?

Ферари отново занижиха очакванията към тях на родната им Монца. Матиачи заяви, че състезанието в Италия за тях ще бъде много трудно. Подобни неща говореше и Фернандо Алонсо преди състезанието в Белгия, но пък Кими Райконен завърши четвърти. Защо пък да не видим пилот или пилоти на Ферари на подиума този уикенд?

МакЛарън загубиха точки след наказанието на Магнусен в Белгия и ще бъде важно за тях да спечелят този уикенд повече точки от Форс Индия, защото разликата между двата отбора е само две. Булие заяви, че искат да се борят с Ред Бул до края на сезона, което поне за момента не изглежда много реалистично, но пък отборът му ще разполага с нов пакет за състезанието в Сингапур. В Италия обаче битката ма МакЛарън ще бъде отново с Форс Индия, а ако успеят да преборят Ферари, Уилямс или дори Ред Бул, то би трябвало да са доволни.

Серхио Перес има подиум на Монца преди две години, но с болид на Заубер. Ще видим ли силни Форс Индия в Италия? А дали Заубер най-после ще намерят пътя към точките тази година?

И ако имаме доста въпроси, на които очакваме отговорите, то имаме и отговор на въпрос, който не сме задавали. Зоната за сигурност около завоя Параболика вече е асфалтирана. Не цялата, но доста голяма част. При подхода към завоя има 35 метра асфалтова ивица, 8м на ейпекса и метър и половина на изхода на завоя. Феновете и доста наблюдатели изразиха учудване от решението на FIA, които пък се защитиха с искането на пилотите да се вземат мерки, защото било опасно. В twitter обаче доста пилоти също останаха учудени ...

Времето за сега се очертава да бъде сухо и слънчево, а ние оставаме с очакването за поредното интригуващото състезание от сезон 2014.

Информация


(шракнете на снимката за пълен размер)

Карта от Google

Дължина на пистата (км): 5.793
Брой обиколки: 53
Дистанция (км): 306.72
Отместване на финала спрямо старта (км): 0.309
Посока: по часовниковата стрелка
Най-бърза обиколка: 1:21.046 - Рубенс Барикело, Ферари (2004)
Най-висока скорост (км/ч): 342
Средна скорост (км/ч): 247
Средна скорост в завоите (км/ч): 130
Десни завои: 7
Леви завои: 4
Брой смени на скорости за обиколка: 46
Най-дълъг участък с напълно натиснат предал на газта (м): 1320
Най-дълга права (м): 1520
Напълно натиснат педал на газта (% от обиколката): 76

Виртуална обиколка с Люис Хамилтън (видео)

Виртуална обиколка с пилотите на Ред Бул (видео)


Гуми

Основни: Хард (оранжева маркировка)
Допълнителни: Медиум (бяла маркировка)

Пирели за гумите (видео)


Бокс

Ограничение по време на тренировките (км/ч): 80
Ограничение по време на състезанието (км/ч): 80
Загуба на време при преминаване през бокса (сек): 22.4
Най-бърз бокс (сек): 2.7
Дължина на бокса (м): 417

Гориво

Разход на гориво за обиколка (kg): 2.6
Загуба на време от гориво (сек/10 кг): 0.3

Стратегия

Брой спирания в бокса според Уилямс: 1
Кола на сигурността (за състезание): 0.4

Спирачки

В режим на спиране (% от обиколката): 11
Най-голямо натоварване при спиране (g): 5.54

Спирачките на Brembo (видео)

Спирачките (видео)


Настройки

Износване на гумите: ниско
Износване на спирачките: високо
Притискане: много ниско
Охлаждане: малко

DRS


(шракнете на снимката за пълен размер)

Място за използване на подвижното задно крило (DRS): 1) 210 метра след завой 7, 2) 115 метра след финалната линия
Място за определяне на разстоянието до предния болид за активиране на подвижното задно крило (DRS): 1) 95 метра преди завой 7, 2) 20 метра преди завой 11


Още информация за кръга в Италия (разгледай подробно):
Италия 2014 - Цитати, изявления, въпроси отговори ... всичко, което се отнася до състезанието в Италия

Още от сезон 2014:
Коментари

 
GoAheadWilliams
kostadin_petrov_at_yahoo.com
Спор | Отговор
Дойде време за въпроса: Няма ли "ограничението на количеството гориво, което може да се ползва за едно състезание" да изиграе ключова роля в тази надпревара на писта която се преминава на пълна газ? Както се казва "Там където живота не струва пукната пара - смъртта си има цена"
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 05/09/2014 14:57

 

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729