Посещение в музеите на Ферари

06/06/2019 23:55, (dirty), 880/1835 прочита, няма коментари

 


Авторски материал публикуван със съгласието на автора му - dirty.


В Италия има два официални музея на Ферари - в Модена и в Маранело, които имах удоволствието да посетя преди дни. За съжаление правих снимките с мобилен телефон и качеството не е особено хубаво.

Музеят в Модена се намира на мястото, където е била родната къща на Енцо Ферари. Той я е продал за да си купи първата състезателна кола, но след години е била откупена отново. Самият музей има две части - в едната са изложени главно стари автомобили, както и няколко от последните две десетилетия. В другата част се намира музея на двигателите - изложение са двигатели от серийни и състезателни коли, както и един болид. В съседните стаи се намира офиса на Енцо.

По-интересен за нас беше другият музей - в Маранело. Там са изложени по-интересните серийни автомобили (F40, F50, Enzo, LaFerrari FFX-k Evo и т.н.) но също така и болида от Ф1:

Болида от 2018, а в залата на славата се намират 8 шампионски болида (на Аскари, Фанджо, Хоутърн, Хил, Съртийс, Лауда, Шектър, Шумахер и Райконен) и колекция от спечелени трофеи.

(авторски права на снимките - dirty)
Още от сезон 2019:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice