Карлос Сайнц и Кевин Магнусен с наказания в Канада

09/06/2019 11:30, Огнян Тенчев (drJeckyll), 884/1577 прочита, няма коментари

 

Карлос Сайнц и Кевин Магнусен са пилотите, които няма да запазят стартовите си позиции заради наказания в Канада.

Сайнц ще бъде върнат с три места назад, заради задържането на Алекс Албон по време на първата част на квалификацията. Сайнц беше в бърза обиколка, когато мина пред Албон, но веднага след кто финишира това остана на състезателната линия и така попречи на Албон да започне своята бърза обиколка. Албон мина в част две с втори опит, като в интервюто си след това заяви, че задържането не е било съществено. По-късно обаче при комисарите представители на отбора и Албон са поискали наказание за Сайнц. Това не е изненада предвид ожесточената борба в средата на колоната и историята с предишните наказания за задържане.

Кевин Магнусен катастрофира по време на втората част на квалификацията вчера. Въпреки, че премина в част три, той нямаше как да вземе участие, защото болида му беше разбит. По-късно стана известно, че ще се нужда от нова скоростна кутия. В последствие Гюнтер Щайнер заяви, че ще има нужда и от ново шаси. От документите на FIA става явно, че днес болида на Магнусен ще премине нова проверка, заради новото шаси. Това пък означава, че Магнусен ще трябва да стартира от бокса.

Шарл Льоклер беше разследван за неправилно връщане на пистата, но както и в предишните два случая този уикенд наказание няма. Комисарите обаче посочват, че в състезанието всяко получаване на предимство от неправилно връщане на трасето ще бъде наказвано с добавено време.

След прилагането на наказанията Верстапен и Квят влизат в топ 10 и ще потеглят с гуми по избор. Сайнц пък ще загуби само две места, а не три и ще потели от позиция 11.


Още от сезон 2019:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729