Ферари SF1000 (представяне)

11/02/2020 17:47, Огнян Тенчев (drJeckyll), 1350/3679 прочита, няма коментари

 


Ферари представиха болида си за сезон 2020, който ще се нарича SF1000 в чест на хилядното участие на Скудерията във Формула 1.

(авторски права на снимките - Ферари)

(снимки от twitter)


Повторение на представянето можете да гледате тук: https://www.ferrari.com/en-EN/formula1/singleseater

На пръв поглед болида на Ферари не изглежда кой знае колко променен. Но, това е само на пръв поглед. Ферари са запазили философията на предно си крило, която беше доста критикувана миналата година, но според Биното са добавили доста притискане и са стигнали до доста екстремни решения. Какви са те само от снимките не можем да видим, но това което можем да видим е промяната в кутиите за радиаторите, които са доста скосени по подобие на Ред Бул-а от миналата година. Капака на двигателя, който е доста по-прибран от миналата година подсказва, че под него има доста промени при инсталацията на двигателя и охлаждането. Самите отвори за охлаждането на радиаторите остават високо разположени.

Плоскостите и елементите пред отворите за радиаторите са доста променени. Това е зона, в която отборите търсят доста различни решения. Ферари изглежда са взаимствали т.н. "пейка", която присъстваше на болида на МакЛарън от миналата година. Въпреки, че доста отбори добавиха "мантия" под носа на болидите си, Ферари са се задоволили със сравнително къс елемент в тази зона по подобие на тазгодишния Хаас и миналогодишния болид на Рено. По-назад вертикалните елементи с нарезите изглеждат доста повече от миналогодишните. На носа на болида има и S-duct - нещо, което присъстваше на почти всички болиди миналата година.

Както и миналата година огледалата ще продължат да са обект на доста промени. Ферари са добавили доста аеро елементи около тях. Въздухозаборника над главата на пилота остава с непроменена триъгълна форма, но за това можехме да се досетим, след като видяхме Хаас-а, който разполага със същия двигател. Интересни са двете "рогца", които Ферари са добавили отстрани на въздухозаборника, въпреки че не са кардинална новост. Перката на акула на капака на двигателя, също като при Хаас изглежда уголемена.

Трудно е да се каже, какво е променено по задната част на болида, защото няма ясни снимки. Все пак виждаме задното крило, на което има няколко хоризонтални резки, както и поредица от вертикални "ресни". Честно казано, задното крило изглежда доста консервативно, дори в сравнение с миналогодишното при представянето на болида, но както винаги крилата едва ли ще останат същите до началото на сезона.


Chassis
Carbon fibre and honeycomb composite chassis, with halo fitted to the cockpit.
Ferrari longitudinal gearbox, with 8 forward and 1 reverse gear.
Electronic high-speed sequential semi-automatic gear change.
Hydraulically controlled limited slip differential.
Front and rear Brembo self-ventilating carbon disc brakes, with electronic control on rear brakes.
Push-rod front suspension, pull-rod rear suspension.
Front and rear 13" wheels.

Engine
Cubic capacity: 1600 cc
Maximum rpm: 15000
Forced induction: one Turbocharger
Fuel flow rate: 100 kg/hr max
Fuel limit per race: 110 kg
Configuration: V6 90 degree
Bore: 80 mm
Stroke: 53 mm
Valves: 4 per cylinder
Injection: Direct, max 500 bar

ERS system
Battery energy: 4 MJ
MGU-K power: 120 kW
MGU-K maximum rpm: 50,000
MGU-H maximum rpm: 125,000


Още от сезон 2020:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729