Фернандо Алонсо ще бъде върнат с още пет места назад в Австрия

20/06/2015 13:49, Огнян Тенчев (drJeckyll), 822/1684 прочита, няма коментари

 

Фернандо Алонсо ще бъде върнат с още пет места назад на старта в Австрия заради смяна на скоростната кутия.

Алонсо спря на пистата по време на третата тренировка и отборът почти веднага започна работа по смяната на скоростната кутия.

Алонсо не завърши предишното състезание и имаше право на нова скоростна кутия. В официалните документи на FIA не е отразено, че кутията му е била сменена.

Фернандо Алонсо има наказание от 20 места назад заради смяна на елементи от задвижващата система. Това наказание обаче ще бъде приложено първо, след което ще бъде приложено наказанието от пет места назад заради скоростната кутия. FIA прилага наказанията по реда на получването им.

Сега обаче имаме интересен казус, защото наказанието от пет места за скоростна кутия идва след наказание, което ще донесе на Алонсо и наказание в състезанието. Алонсо вероятно ще стартира последен или от последна редица и ще получи наказание в състезанието, но наказанието за скоростна кутия не може да се добави към наказанието за смяна на задвижваща система и съответно да утежни наказанието му в състезанието. По този начин смяната на скоростна кутия и съответно наказание за Алонсо няма да доведе до повече последствия за пилота на МакЛарън. Все пак нека да изчакаме решенията на комисарите и да видим какво ще се случи в квалификацията малко по-късно днес.


Още от сезон 2015:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice