Макс Верстапен с още две наказания

05/09/2015 21:39, Огнян Тенчев (drJeckyll), 693/1574 прочита, няма коментари

 

Макс Верстапен получава нови две наказания.

Първото е заради сменен двигател. Въпреки, че в болида му беше монтиран вече ползван двигател, той е бил разпломбиран. Според FIA това означава, че няма как този двигател да бъде третиран, като вече използван, а ще го зачита за нов. Това пък означава, че за Верстапен това е осми нов двигател и съответно той получава наказание от десет места назад.

Освен това Верстапен получава и наказание преминаване през бокса в първите три обиколки от състезанието утре. То е заради разпадналата се каросерия на болида му по време на квалификацията, когато механиците на отбора не бяха закрепили добре капака на двигателя на болида му бързайки да го изкарат на пистата. Според самият Верстапен механиците са знаели, че капака не е добре закрепен, но бързайки да го изкарат на пистата са смятали, че ще издържи.

Наказанията на Верстапен обаче са без значение, защото той не успя да запише време и комисарите трябваше да решават дали да го допуснат до старта утре. Те отредиха, че може да стартира, но според правилата ще трябва да се нареди последен на стартовата решетка и няма да може да мине на позиция пред Рикардо въпреки, че той има най-много добавени позиции.


Още от сезон 2015:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice