Ботас с наказание заради изпреварване при червени флагове в Бразилия

13/11/2015 21:34, Огнян Тенчев (drJeckyll), 770/1951 прочита, няма коментари

 

Валтери Ботас е вторият пилот, който получава наказание в Бразилия. Той ще бъде върнат в три места назад заради изпреварване при червени флагове на пистата.

Днес по време на втората тренировка след като Фернандо Алонсо спря заради гръмналия си двигател, на пистата бяха показани червени флагове. Точно тогава Валтери Ботас е изпреварил Фелипе Наср между завоите пет и шест. Според комисарите въпреки разликата в скоростта между двата болида Ботас е можел да избегне изпреварването.

Освен трите позиции назад, Ботас получава и две наказателни точки в талона си. Ботас имаше две наказателни точки от състезанието в Австралия, но те бяха анулирани заради изтичането на давността на двете му наказателни точки от състезанието в Малайзия преди година. Така на сметката си Ботас има само две наказателни точки към момента.


Още от сезон 2015:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice