Рикардо ще бъде върнат с три места назад в Испания

28/04/2019 18:16, Огнян Тенчев (drJeckyll), 455/859 прочита, няма коментари

 

Даниел Рикардо ще бъде върнат с три места назад на старта в Испания, заради инцидента с Даниил Квят по време на състезанието в Баку.

Днес по време на състезанието за Голямата Награда на Азербайджан, Рикардо опита да изпревари Квят от вътрешната страна на трасето, но не успя да спре и напусна пистата. Квят обаче остана от външната страна и също не успя да завие, заради маневрата на Рикардо и остана зад болида на Рикардо. Всичко можеше да се размине, но Рикардо реши да се върне назад на трасето, но болида на Квят все още беше зад него. Така Рикардо удари на заден ход болида на Квят. Малко по-късно и двамата отпаднаха от състезанието, въпреки че успяха да стигнат до бокса.

Видео от инцидента: https://twitter.com/F1/status/1122506503414353920

Комисарите разгледаха инцидента и наказаха Рикардо с три места назад за старта в Испания, както и две наказателни точки в талона (общо 2 за 12 месеца).

Fact: Car 3 reversed into car 26 in Turn 4.
Offence: Involved in an incident as defined by Article 38.1 of the FIA Formula One Sporting Regulations.
Decision: 3 Grid Position Penalty at the drivers’ next event. (2 penalty points awarded, 2 points in total for the 12 month period)
Reason: The stewards reviewed video evidence and heard from the driver of car 3 (Daniel Ricciardo), the driver of car 26 (Daniil Kvyat) and the team representatives and found that the driver of car 3 reversed into car 26 thereby causing a collision.Още от сезон 2019:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice