Сингапур 2019 - коментарът по българските телевизии

22/09/2019 17:36, Огнян Тенчев (drJeckyll), 369/765 прочита, 1 коментар

 

Отново е време за оценка на коментара, но тази година по Диема Спорт:


Доволни ли сте от коментарът по Диема Спорт за състезанието в Сингапур?

Да, коментарът беше добър
0.00% (0)
По-скоро ми хареса
14.29% (1)
Нямам мнение
28.57% (2)
По-скоро не ми хареса
42.86% (3)
Не, коментарът не ми хареса
14.29% (1)

(Само регистрирани потребители могат да гласуват в анкетата, която е валидна една седмица - до 29/09/2019)


Ще бъде добре да споделите в коментарите, какво ви хареса и какво не ви хареса. Конструктивната критика винаги е полезна!


Още от сезон 2019:
Коментари

 
Не знам дали ще бъде много градивна критика, но ще си кажа мнението и тук-таме някои съвети, които съм видял у други формати.
Първото което ми прави впечатление, че когато започнат някаква полемика, я да разказват някаква история за пистата, пилот или нещо от сорта и ако се случи нещо на пистата като изпреварвне, първо ще довършат полемиката и после ще обърнат на съществения развой. Приемам и това, че е много обективно за всеки човек какво е важно и какво не е. Просто прекъснете и елате в настоящето...
Второто (без феновете на футбола да ми се сърдят), но може би именно врякането, ентусиазираното обсъждане на текущото състояние, някак си водещите да покажат, че следят и че са живи би ме "надъхало" отколкото просто да си разкзват безразлично.
Третото - приемам някак си, че е трудно за 20 пилота да им научиш съответните номер след като всеки пилот си има на кеф собствено число, ама хора... Ако не сте разбрали, на болидите имате жълти камери отгоре над отвора за охлаждането на двигателя, имате цвят, имате и отбор, бързо по това ще се ориентирате за кой пилот става дума. Не знам какво се случва пред българските коментатори, как им изглежда студиото, какво имат пред себе си, но ако не сте го направили - разпечатайте си имената и това кой какво оцветяване има. На всеки кадър това е видимо. Пример давам - червено ферари с черни камери = Фетел, Мерцедес с черни камери = Хамилтън и обратното - Леклерк и Ботас с жълти камери (ако тва са камери, не съм технически грамотен). Не знам и как се определя самият цвят, мисля си, че е свързано с текущото класиране на пилотите.
Четвърто - бъдете по текущи на пистата, гледайте lifetiming-а на екрана. Светва жълти флагове, има оцветен сектор, вижте кое име "пада" в текущата класация. Визирам конкретно случая с първия инцидент между Ръсел и Грожан. Виждате кадъра, не разпознавате пилота и 5 секунди не можете да се ориентирате, докато неговото име единствено "пропадна".
Пето, но засега то е толкова маловажно на товаа - коментарът ви, че Магнусен ще вземе точката за н.б.о... Едва след 1 минута и нещо се усетихте, че колкото и да се бута да прави времена, точка няма да я вземе, ако не е в топ 10. Това като изречение се повтаря вече половин сезон, че точка се взима от хора в топ 10 и пак казваате някакви неща, които драззнят. Хем компетентни, ама не баш. Изглеждате повече като фенове запалянковци отколкото като професионални водещи.
Шесто - вече лично мое мнение и моя практика за себе си, ако можете изслушвайте си коментара без да гледате самото състезание и се опитайте да разберете какво се случва с вашите думи и ако някъде нещо не ви е ясно или което вас самите ви дразни - ето къде да си подобрите коментата.

Peace-вам. V
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 22/09/2019 21:21

 

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice