Австрия 2017

06/07/2017 09:43, Огнян Тенчев (drJeckyll), 1182/4839 прочита, няма коментари

 


След драмата в Баку следва състезанието в Австрия на пистата Ред Бул Ринг. Битката между Мерцедес и Ферари ще продължи.

Преди да стигнем до Австрия обаче, трябва да отбележим поредните беззъби действия на FIA и лично Жан Тод. От едно позакъсняло съобщение научихме, че FIA ще разгледа случката между Хамилтън и Фетел. Умишленият удар на Фетел в болида на Хамилтън вече беше разглеждан от комисарите на трасето и германеца беше наказан с 10 секунди престой в бокса. Още по време на състезанието доста фенове не разбраха обаче, защо Фетел не видя черния флаг и се чудеха, какъв сигнал точно дават комисарите не само на младите пилоти, но и на всички хора на пътя. FIA имаше шанс да покаже, че няма да толерира подобни действия, но ... Жан Тод го проспа. Научихме, че след като отново са разгледани фактите около инцидента, Фетел се е извинил и лично Жан Тод е решил, че случая тряба да бъде оставен без повече последствия. Е, ако не броите "личното време", което Фетел ще трябва да отдели за образователните инициативи на FIA, както и забраната да участва в програмата за безопасност на пътя до края на годината. Отново разбрахме, че ако Фетел направи нещо подобно ще ... всъщност няма никакво значение, защото подобни закани имаше и след състезанието в Мексико, когато Фетел отново се извини и ако направи нещо подобно ... Е, Жан Тод ще се кандидатира отново за президент на FIA и явно нищо скоро няма да се промени.

Да се надяваме обаче, че този уикенд ще ни предложи доста положителни емоции и няма да се налага отново да чуваме за бюрокрацията на FIA и Жан Тод.

Отново малко извън пистата, Рено най-после признаха, че теста на Кубица не е бил просто тест. Кубица ще направи втори тест, като целта е да се оценят възможностите за завръщането му във Формула 1. Няма ли да бъде чудо ако това се случи?

Очакваме поредната битка между Ферари и Мерцедес или май вече е по-добре да казваме между Фетел и Хамилтън. Ферари разполагат с ново предно крило, а за състезанието във Великобритания се очаква и нов двигател. По всичко изглежда, че напомнящата директива относно изгарянето на маслото е засегнала именно Ферари, така че имат какво да компенсират с новия агрегат. Появи се обаче една доста неочаквана новина - Лоренцо Саси, който е главният инженер отговарящ за двигателите на Ферари напуска Скудерията. Защо и накъде се е запътил предстои да разберем.

Днес на снимки от пистата можеше да се види новия аеро пакет на Уилямс, който би трябвало да им помогне в битката с Форс Индия. Обновяването включва нови пилони с вертикални разрези, концепция което МакЛарън използват от известно време. Уилямс са взаимствали и решенията на Мерцедес около кокпита - крилата наподобяващи бумеранг закрепени отстрани на кокпита, както и многобройните нарязани елементи закрепени за дефлекторите пред отворите за радиаторите.

Пилотите на МакЛарън пък ще разполагат с новата модификация на двигателя на Хонда, която Алонсо изпробва в Баку. Този уикенд обаче и Алонсо и Вандорн ще имат новия двигател. И двамата обаче бяха доста предпазливи в очакванията си, което е разбираемо след толкова много разочарования.

Пилотите на Форс Индия ще могат да се състезават свободно. Поне това заяви Виджай Маля, който веднага след състезанието в Баку заяви, че може да се наложи да бъдат използвани отборно заповеди за да не се стига до контакт между пилотите на отбора. Е, винаги е по-добре да има реална битка на пистата, така че това решение на Маля е правилно поне от фенската ни гледна точка.

Ами това е за сега. Очакваме да видим, какво ще ни предложи Австрия.

Информация


(шракнете на снимката за пълен размер)

Карта от Google

Дължина на пистата (км): 4.318
Брой обиколки: 71
Дистанция (км): 306.452
Отместване на финала спрямо старта (км): 0.126
Посока: по часовниковата стрелка
Най-бърза обиколка: 1:08.337 - Михаел Шумахер, Ферари (2003)
Най-висока скорост (км/ч): 327
Средна скорост (км/ч): 224
Средна скорост в завоите (км/ч): -
Десни завои: 7
Леви завои: 2
Брой смени на скорости за обиколка: 50
Най-дълъг участък с напълно натиснат предал на газта: -
Най-дълга права (м): 868
Напълно натиснат педал на газта (% от обиколката): 63

360 градуса - Карлос Сайнц

Фетел и Рикардо за Ред Бул Ринг (видео)

Виртуална обиколка с Люис Хамилтън (видео) - 2015


Гуми

Тип 1: Софт (жълта маркировка)
Тип 2: Супер Софт (червена маркировка)
Тип 3: Ултра Софт (лилава маркировка)
Комплект за квалификацията: Ултра Софт (лилава маркировка)
Комплект 1 за състезанието: Софт (жълта маркировка)
Комплект 2 за състезанието: Супер Софт (червена маркировка)

(шракнете на снимката за пълен размер)

Пирели за гумите (видео)


Бокс

Ограничение по време на тренировките (км/ч): 80
Ограничение по време на състезанието (км/ч): 80
Загуба на време при преминаване през бокса (сек): 13.1
Най-бърз бокс (сек): -
Дължина на бокса (м): 301

Гориво

Разход на гориво за обиколка (kg): 1.42
Загуба на време от гориво (сек/10 кг): -

Стратегия

Брой спирания в бокса според Уилямс: 1-2
Кола на сигурността (%): 50

Спирачки

В режим на спиране (% от обиколката): 15
Най-голямо натоварване при спиране (g): 4.7 (завои 3, 1 и 4)

Спирачките на Brembo (видео)


Настройки

Износване на гумите: 3/5
Износване на спирачките: 4/5
Притискане: 3/5
Охлаждане: средно

DRS


(шракнете на снимката за пълен размер)

Място за използване на подвижното задно крило (DRS): 1) 85 метра след завой 3, 2) 110 метра след завой 10
Място за определяне на разстоянието до предния болид за активиране на подвижното задно крило (DRS): 1) 44 метра преди завой 2, 2) 10 метра след завой 9


Още информация за кръга в Австрия (разгледай подробно):
Австрия 2017 - Цитати, изявления, въпроси отговори ... всичко, което се отнася до състезанието в Австрия

Още от сезон 2017:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice