Испания 2011 - Ред Бул за неделя

22/05/2011 23:48, Огнян Тенчев (drJeckyll), 656/1099 прочита, няма коментари

 

Още една победа за Фетел - четвърта този сезон, не толкова лесна този път. Състезанието на Марк Уебър до голяма степен се обърка още на старта.

(Ако има доброволци нека да изпратят преведените текстове - http://f1.f-e-n.net/index.php/url687)

Себастиан Фетел:
Беше твърде трудно днес. В началото на състезанието мислех, че съм направил добър старт и просто не разбрах откъде се появи Фернандо! Той стартира зад мен, 16 метра зад мен, а по средата на правата бяхме изравнени. Той влезе от вътрешната страна на Марк, докато аз подходих от външната и така той водеше след първия завой. Не можехме да се приближим достатъчно за да използваме DRS, но се справихме с него благодарение на пит стопа. Твърде рано всички използваха меките гуми, така че половината състезание се проведе с твърдите. Изглеждаше, че Макларън са много силни. Те останаха на трасето по-дълго и с различна стратегия, което ги изведе втори след нас. От този момент знаех, че състезанието ще бъде много, много оспорвано. В последните обиколки се чувствах по същия начин, както и в Китай. Гумите ми се износваха и се молех същото да се случва и с Луис, тъй като той ме настигаше и изглеждаше много по-бърз, особено в последния сектор. В края на правите той беше плътно в огледалата ми, така че не беше ясно можеш ли да се защитиш или не. Нещата бяха „на кантар”, но в последните две обиколки аз успях да постигна необходимото. KERS ту работеше, ту не, което означаваше, че трябва да работя много с настройките на спирачките. Макларън и особено Луис ни затрудниха извънредно днес. Голямо облекчение е, когато преминеш финалната линия и осъзнаеш, че си успял да го направиш, така че съм много, много щастлив. Това беше великолепен резултат и потвърждение, че след вчерашното състезание сме силни, но както се очакваше Макларън и Ферари ни затрудняват и ни притискат силно. Много съм щастлив днес.
(превод - Targor)

Марк Уебър:
Не мисля, че стартът ми беше лош, но този на Фернандо беше феноменален. Очевидно това не беше началото, което бяхме планирали и всичко се превърна в шахматна партия. Пит стоповете взаимно се покриваха и аз всъщност не се състезавах много на трасето. В края на състезанието финиширах 40 секунди след Луис и Себ. Днес беше интересен ден, който показа колко тънки са разликите. Бяхме възпрепятствани от Фернандо, който изглеждаше че влиза в пита всеки път, когато го правех и аз! В определени участъци аз бях по-бърз, в други не бях - така стояха нещата днес.
(превод - Targor)

Кристиан Хорнер:
A really exciting race. I think we were all surprised to see Fernando come through at the first corner in first position and that changed the dynamics of the race. He didn’t have great pace at the front and it boxed the rest of them up behind. We managed to undercut with Sebastian, but couldn’t do it with Mark because Ferrari could see what we were doing. It was a combination of team-work and strategy. Sebastian had to make the passes on Jenson and Massa to make his strategy work, it was a real risk, but he went for it and made it happen, which is what it’s all about. Unfortunately for Mark, he spent the first half looking at Fernando Alonso’s exhaust and to get him ahead in the end we did a dummy which they fell for. Otherwise it was frustrating for Mark and the complete result would be to have him right up there as well.


Още от сезон 2011:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice