Китай 2010 - състезанието

18/04/2010 20:19, Огнян Тенчев (drJeckyll), 760/1575 прочита, 4 коментара

 


Дженсън Бътън го направи отново! Помните ли тази реплика? Миналата година по това време си беше станала рефрен. Е, този път дъжда му помогна за да запише втората си победа за сезона и отново да го направи със смелото решение да запази сухите си гуми. Нико Розберг и Робърт Кубица направиха същото и разбира се това им се отплати до известна степен - подиум за Розберг, пета позиция за Кубица. Други двама пилоти обаче направиха също забележително каране днес. Люис Хамилтън виновника за една камара изпреварвания и разбира се голяма доза спорове за това, кое е правилно и кое не и Фернандо Алонсо, който пък безкомпромисно изпревари съотборника си Фелипе Маса при влизането в бокса. Провал за пилотите на Ред Бул, които стартираха от първа редица - Фетел на шеста позиция, Уебър на осма. Едва ли са очаквали точно такова развитие на състезанието. Руснака Витали Петров записа едно запомнящо се състезание, въпреки че се завъртя на пистата - седма позиция за него. Фелипе Маса взе две точки, но ... май това е всичко с което ще го запомним днес. Още едно разочароващо представяне за ветерана Михаел Шумахер и то в сочените от всички уж силни за него променливи условия. Ще трябва още да почакаме за да видим старият Шумахер.

Резултати от състезанието

Поз  Пилот         Отбор                             Разл
 1.  Button        McLaren-Mercedes           1h44:42.163
 2.  Hamilton      McLaren-Mercedes                 1.530
 3.  Rosberg       Mercedes                         9.484
 4.  Alonso        Ferrari                         11.869
 5.  Kubica        Renault                         22.213
 6.  Vettel        Red Bull-Renault                33.310
 7.  Petrov        Renault                         47.600
 8.  Webber        Red Bull-Renault                52.172
 9.  Massa         Ferrari                         57.796
10.  Schumacher    Mercedes                      1:01.749
11.  Sutil         Force India-Mercedes          1:02.874
12.  Barrichello   Williams-Cosworth             1:03.665
13.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari            1:11.416
14.  Kovalainen    Lotus-Cosworth                   1 lap
15.  Hulkenberg    Williams-Cosworth                1 lap
16.  Senna         HRT-Cosworth                    2 laps
17.  Chandhok      HRT-Cosworth                    4 lapsОтпаднали
Пилот         Отбор                        Об
Trulli        Lotus-Cosworth               27
Di Grassi     Virgin-Cosworth              9
De la Rosa    Sauber-Ferrari               8
Buemi         Toro Rosso-Ferrari           1
Kobayashi     Sauber-Ferrari               1
Liuzzi        Force India-Mercedes         1
Glock         Virgin-Cosworth              1


Най-бърза обиколка: Хамилтън - 1:42.061

Отново дъжд и отново хаос. Или не? Още на старта Фернандо Алонсо се изстреля и застана пред двамата пилоти на Ред Бул, но както се разбра малко по-късно той беше направил фалстарт (можете да го видите тук).

Няколко завоя по-късно в дъното на колоната Лиуци предизвика зрелищен инцидент и отнесе със себе си Кобаяши и Буеми. Веднага на пистата излезе кола на сигурността. Пилотите се възползваха от ситуацията за да сменят сухите си гуми с интермедия.

Пилотите, които не го направиха логично поведоха колоната. Розберг, Бътън Кубица и изненадващо Петров. Много скоро обаче стана ясно, че гумите интермедия просто си заминаха. Топлото време и недостатъчното вода по пистата принуди пилотите да влязат отново в бокса и да се върнат към сликовете.

Тук видяхме и спорната ситуация между Фетел и Хамилтън в бокса (можете да я видите тук). По-късно научихме, че ситуацията ще бъде разгледана от комисарите, а след състезанието стана ясно, че и двамата са смъмрени за случилото се.

Алонсо мина през бокса заради наказанието си за фалстарта. В това време на пистата вреше и кипеше. Хамилтън изпревари Барикело, Фетел изпревари Уебър, малко по-късно пък Хамилтън също изпревари Уебър.

Фетел и Хамилтън бързо настигнаха Сутил, и когато Фетел атакува Сутил всъщност Хамилтън успя да ги изпревари и двамата. Фетел пък остана затворен зад Сутил още известно време.

В челото Розберг уверено водеше на Бътън, а Хамилтън топеше разликата до водачите с повече от 2 секунди на обиколка. Пред него беше Михаел Шумахер, който пък се движеше с три секунди по-бавно от Хамилтън. Съвсем скоро двамата се оказаха един след други и Хамилтън въпреки, че атакуваше изглеждаше респектиран и някак си не притисна докрай Шумахер. Трябваха му няколко обиколки за да си изиграе добре картите и да успее да мине през седем кратния световен шампион. Малко по-късно Фетел съвсем лесно пък прескочи сънародника си.

Розберг продължаваше да води на Бътън, но в един момент видяхме, че пилота на МакЛарън е много близо до болида на Мерцедес. По-късно от повторенията стана ясно, че Розберг е допуснал грешка и е напуснал пистата. Бътън не си губи времето и веднага атакува и изпревари Розберг.

Последваха нови смени на гуми. Този път всички с интермедия. Видяхме и още една спорна маневра, когато Алонсо изпревари Маса на влизането в бокса. Предполагам, че на брифинга в Испания пилотите ще има какво да си кажат.

Получи се поредното разместване, защото Хамилтън и Фетел се върнаха на пистата зад Уебър и Шумахер.

И тук ни поднесоха поредната изненада. Алгерсуари загуби предното си крило, което се разпадна след като той се закачи със Сена. Това доведе до доста отломки по пистата и комисарите малко изненадващо изкараха колата на сигурността отново на пистата. Разликите бяха заличени и интригата за челните позиции отново се завърна.

При рестартирането на състезанието или по-точно малко преди това Бътън може би ненужно намали много темпото. Това доведе до събиране на колоната, че дори и до излизането на Хамилтън от пистата. Малко по-късно обаче точно той беше атакуван от Фетел от вътрешната страна последния завой. По правилник не може да има изпреварвания преди т.н. линия на колата на сигурността, а тя е малко преди последния завой. Хамилтън остави място на Фетел, но не остави място на Уебър, дали защото не знаеше, че е там или просто не го видя не знам. Двамата изглежда се закачиха, и Уебър напусна пистата. Той се оплака по радиото, но последствия нямаше. Все пак цялата ситуация можеше да се избегне, ако Бътън не беше намалил ненужно. При всички положения обаче едно решение за наказание на който и да е от участниците в този инцидент щеше да развали прекрасното състезание.

Състезанието продължи, Бътън започна да трупа отново преднина. Хамилтън отново стана обект на внимание след като последователно се справи първо със Шумахер, този път значително по-уверено, после с Петров а после и с Кубица.

Алонсо изпревари Сутил. Маса се справи с Барикело макар и не толкова лесно. Хамилтън започна да топи разликата до Розберг.

Петров направи още една грешка на младок като изтърва задницата на болида си, но за щастие бързо се върна на пистата и не загуби много.

Последваха още едни смени на гуми. И отново интермедията беше избора на всички. Двамата пилоти на МакЛарън и Марк Уебър се оказаха най-бързите на пистата. В това време Петров реши да ни направи малко интересно. Започна да притиска Алгерсуари и го изпревари. Маса направи същото, а малко по-късно това направи и Сутил. Изглежда, че гумите на испанеца си бяха заминали защото той спря в бокса малко по-късно след като беше изпреварен и от Барикело.

В челото Хамилтън започна да гуми време от Бътън. Предната му дясна гума си беше заминала според комуникацията, която чухме. Алонсо се залепи за Розберг и всички очаквахме атаката. Хамилтън пък започна да губи все повече време, но след само няколко обиколки стана ясно, че гумите на Розбег и следващия го Алонсо не са в по-добро състояние и разликата просто се запази.

Всичко изглежда беше решено, но точно тогава Бътън направи грешка и напусна пистата. След това започна да кара по-предпазливо, а по-късно след състезанието каза, че просто температурата в гумите му е паднала и той е загубил скорост. Въпреки проблемните си гуми Хамилтън успя дори малко да увеличи разликата си до следващия до Розберг, и стигна на две секунди и половина от Бътън.

В това време Витали Петров успя да изпревари Михаел Шумахер, а по-късно се справи и с Марк Уебър. Чудесното му карана до нареди на седмата позиция.

Бътън триумфално пресече финалната линия следван от съотборника си Хамилтън само на секунда и половина разлика.

Розберг запази третата си позиция, а Фернандо Алонсо не успя да се качи на подиума, но направи силно каране днес. Съотборникът му Фелипе Маса завърши на девета позиция, като в последните обиколки успя да изпревари Михаел Шумахер за когото остана едната точка днес.

Робърт Кубица записа пети резултат и въпреки, че заяви след състезанието, че е очаквал повече едва ли от отбора са кой знае колко недоволни. Чудесната седма позиция за Петров, който се оказа една от приятните изненади днес допълни поне според мен успеха на Рено.

Шесто място за Фетел, осмо за Уебър. Разочарование за двамата пилоти на Ред Бул, които в миналото състезание и тази квалификация триумфираха. Просто няма от какво да са доволни този път в отбора.

Получи се едно много интересно състезание, разбира се не без помощта на дъжда. Дали обаче ако пистите са сухи ще гледаме подобни оспорвани надпревари предстои да видим.

Следващата надпревара е Голямата Награда на Испания след три седмици. До тогава има доста време, но за момента изглежда, че проблема за всички ще бъде логистиката - вулканичният облак обърка сметките на всички. Преди състезанието Бърни се пошегува, че ако не успеят за Испания ще се състезават отново в Китай. Е, ако гледаме такива надпревари нямам нищо против :)

Класиране при пилотите

 1.  Button        60
 2.  Rosberg       50
 3.  Alonso        49
 4.  Hamilton      49
 5.  Vettel        45
 6.  Massa         41
 7.  Kubica        40
 8.  Webber        28
 9.  Sutil         10
10.  Schumacher    10
11.  Liuzzi         8
12.  Petrov         6
13.  Barrichello    5
14.  Alguersuari    2
15.  Hulkenberg     1

Класиране при конструкторите

 1.  McLaren-Mercedes          109
 2.  Ferrari                    90
 3.  Red Bull-Renault           73
 4.  Mercedes                   60
 5.  Renault                    46
 6.  Force India-Mercedes       18
 7.  Williams-Cosworth           6
 8.  Toro Rosso-Ferrari          2

Дискусията от състезанието за Голямата Награда на Китай

Как оценихте състезанието за Голямата Награда на Китай


Ето как се разви състезанието

11:55 - с това коментарите завършват - надяват се да сте се забавлявали :)
11:54 - можете да оцените състезанието тук: http://f1.f-e-n.net/index.php/url11288
11:52 - чудесно състезание
11:52 - десета позиция за Шумахер - позна, че няма да се предвижи напред
11:51 - десети Маса - въпреки, че беше водач в класирането остава незабележим ако не броим борбата му със Шумахер
11:51 - осми Уебър - още един губещ
11:51 - седми Петров - уникално каране на руснака
11:51 - шеста позиция за Фетел - големият губещ
11:50 - пети Кубица - отново добро класиране
11:50 - Алонсо четвърти
11:50 - Розберг трети
11:50 - втора позиция за Хамилтън - но да видим какво ще решат стюардите
11:50 - и победа за Бътън!
11:50 - последни завои за Бътън
11:49 - Маса е пред него
11:49 - този път Шумахер напуска пистата
11:49 - Шумахер и Маса продължават битката си
11:49 - Розберг - Алонсо - 1.2 сек
11:48 - Хамилтън - Розберг - 8.3 сек
11:48 - Бътън - Хамилтън - 2.6 сек
11:48 - дано не направят подобна глупост
11:48 - ако има наказание с връщане на позиции дали МакЛарън ще наредят на Бътън да пусне Хамилтън?
11:47 - Пстров е на седма позиция
11:47 - вече всички имат проблеми с гумите
11:47 - Розберг - Алонсо - 2.0 сек
11:47 - Хамилтън - Розберг - 8.3 сек
11:47 - Бътън - Хамилтън - 2.7 сек
11:46 - само две обиколки преди финала
11:46 - Петров минава пред Уебър!
11:46 - сега Петров може да атакува Уебър
11:46 - за втори път Шумахер изкарва пилот от пистата
11:45 - за пореден път агресивна защита на Шумахер
11:45 - Маса атакува Шумахер но няма да стане
11:44 - Маса пък е добра позиция след Шумахер
11:44 - Алонсо е много близо до Розберг но не толкова, че да атакува
11:44 - сега Бътън го подкара леко - бавни секторни времена - дали вече се пази
11:43 - никой не атакува за момента 4 обиколки преди финала
11:43 - Розберг - Алонсо - 1.5 сек
11:43 - Хамилтън - Розберг - 7.7 сек
11:43 - Бътън - Хамилтън - 5.0 сек
11:42 - ситуацията отново се завърза
11:42 - доста вода се вдига по пистата
11:41 - Петров изпреварва Шаумхер
11:41 - Бътън с грешка в спирането, но има голяма преднина
11:41 - Бътън, Хамилтън, Розберг, Алонсо, Кубица, Фетл, Уебър, Шумахер, Петров и Маса
11:39 - аз поне не виждам да изсъхва пистата, но в сектор едно Хамилтън отново е по-бърз от Розберг
11:39 - 7.7 сек е разликата между тях
11:39 - в тази обиколки Хамилтън е с времето на Розберг
11:38 - дори от времето на Розберг
11:38 - сега интересно дали пистата изсъхна но Хамилтън прави по-добре времена от Бътън на секторите
11:38 - Петров напуска пистата
11:37 - Хамилтън - Розберг - 7.8 сек
11:37 - втория сектор на Хамилтън е по-бавен от Бътън и Розберг с 1.3 сек
11:36 - Шумахер напуска пистата
11:36 - сега е момента за Розберг
11:36 - седем обиколки той води на Розберг с 10 сек вече само
11:35 - предната му дясна гума вече е слик
11:35 - гумите определено са проблем за Хамилтън
11:33 - Хамилтън загуби 2 секунди само в последната обиколка
11:33 - Алонсо вече е съвсем близо до подиума
11:33 - той загуби позиция и от Барикело
11:32 - Алгерсуари в бокса
11:32 - 5 секунди вече води Бътън на Хамилтън - дали гумите си казват думата или от МакЛарън вече не рискуват
11:31 - три позиции загуби испанеца само за няколко минути
11:31 - сега Сутил минава пред Алгерсуари
11:31 - само десет обиколки до финала
11:30 - минава пред него
11:30 - Маса атакува Алгерсуари
11:30 - атака на Петров срещу Алгерсуари
11:30 - Кибица на 3.3 сек зад Алонсо и води с 0.6 на Фетел
11:29 - Алонсо е на 2.9 сек зад Розберг
11:29 - Хамилтън води на Розберг с 11.9 сек
11:29 - Бътън все пак увеличава преднината си пред Хамилтън на 4.1 сек
11:28 - Маса е било до Петров
11:28 - завъртане за Чандхок
11:27 - Сена в бокса
11:26 - Фетел е близо до Кубица
11:26 - Петров сега прави добра обиколка и се доближава до Алгерсуари на 1.2 сек
11:25 - 13 обиолки преди края на надпреварата
11:25 - Алонсо К- убица 1.8 сек
11:24 - Розберг - Алонсо 5.7 сек
11:24 - Хамилтън - Розбрег - 7 сек
11:24 - Бътън - Хамилтън - 2.6 сек
11:24 - двамата пилоти на МакЛарън и Марк Уебър са най-бързите пилоти на пистата
11:24 - Бътън се оплаква, че не вижда нищо е огледалата и пита къде е Хамилтън
11:21 - според Брандъл - Хамилтън ще получи наказание за инцидента в бокса и това ще бъде позиции на старта в Испания
11:20 - вали по-силно - това казва Хамилтън на бокса си
11:20 - Петров е загубил позиция от Алгерсуари
11:20 - Алонсо, Кубица, Фетел, Уебър, Шумахер, Алгерсуари и Петров са първите десет
11:19 - на 3.2 сек, Розберг трети на 5.7 сек
11:19 - Хамилтън втори
11:18 - Бътън първи
11:18 - Уебър напусна пистата но се върна пред Шумахер
11:18 - интермедия за всички
11:17 - Петров, Маса, Сутил също в бокса
11:17 - Хамилтън обаче минава пред Розберг
11:17 - Алонсо също в бокса
11:17 - Розберг не рискува бокс и за него
11:16 - сега в бокса
11:16 - Бътън с неговия плавен стил пази добре и интермедията
11:16 - не грешка това е Кубица
11:16 - Петров също мина през бокса
11:15 - Фетел в бокса
11:15 - интермедия за Хамилтън
11:15 - Ковалайнен мина през бокса
11:15 - Хамилтън в бокса
11:15 - готови са за бокс в МакЛарън
11:14 - били са напълно износени
11:14 - нови интермедия - преди малко Уебър също е сложил интермедия
11:13 - Шумахер в бокса
11:13 - очаква се дъжд след 3-4 минути
11:13 - вече са 7.2 сек
11:13 - а Бътън увеличава аванса си 5.7 се
11:13 - 20 обиколки до края на надпреварата
11:12 - с какви гуми се върна Уебър на пистата?
11:12 - и отново на атака на любимото му място но Розберг се усети!
11:12 - Уебър в бокса
11:11 - притиска го много активно
11:11 - атака на Хамилтън - неуспешна
11:10 - Алонсо - Фетел - 0.7 сек
11:10 - Кубица - Алонсо - 4.4 сек
11:10 - Хамилтън - Кубица - 8.3 сек
11:10 - Розберг - Хамилтън - 0.7 сек
11:10 - Бътън - Розберг - 3.9 сек
11:09 - Маса се приближи до Шумахер и Сутил
11:09 - Хамилтън вече е на 1.4 се зад Розберг
11:09 - Трули в бокса
11:07 - но загуби позиции
11:07 - продължава състезанието
11:07 - изтърва задницата
11:07 - ооо завъртане за Петров
11:06 - но Сутил все пак остава пред него
11:06 - атака на Шумахер
11:05 - да се надяваме, че няма да видим една камара наказания след състезанието
11:05 - щеше да е валидно ако беше преди това :)
11:04 - ситуацията за която Траян говори е валидна преди последната линия на колата на сигурността
11:04 - Хамилтън настига Розберг
11:03 - Уебър на 12та позиция
11:03 - Маса десети
11:03 - Фетел седми
11:03 - Алонсо в момента е шести
11:03 - Уебър лесно минава пред Барикело
11:02 - Розберг - Хамилтън - 3.6 сек
11:02 - Бътън - Розберг - 2.1 сек
11:02 - Маса изпреварва Барикело
11:02 - Шумахер сега е зад Сутил
11:01 - Фетел няма големи проблеми да изпреварва конкурентите си - болида му е чудесен
11:01 - сега Фетел изпреварва Сутил
11:01 - много по-късно спря Хамилтън при атаката си
11:00 - контраатака на Кубица но няма как да се случи
11:00 - Алонсо пък минава пред Сутил
11:00 - изпреварва Кубица
10:59 - започва вече да се показва зад него
10:59 - Хамилтън вече е само на 0.7 сек зад Кубица
10:59 - за последната ситуация вина определено има и Бътън
10:58 - стюардите след състезанието ще имат доста работа :)
10:58 - да видим сега Алонсо срещу Сутил
10:57 - Сутил - Алонсо - 0.3 сек
10:57 - Петров - Сутил - 1.1 сек
10:57 - Хамилтън - Петров - 2.2 сек
10:57 - Кубица - Хамилтън - 2.4 сек
10:57 - Розберг - Кубица - 2.7 сек
10:57 - Бътън - Розберг - 1 сек
10:56 - още един спорен инцидент между Хамилтън и Уебър
10:55 - по подобен начин изпреварва и Петров Хамилтън
10:55 - а Уебър след инцидента е на 12та позиция
10:55 - Алонсо е пред Фетел
10:55 - Хамилтън вече е залепен за Петров
10:55 - Хюлкенберг мина пак през бокса
10:54 - Уебър се оплаква, че Хамилтън го е ударил
10:54 - този път безкомпромисен Хамилтън - изпреварва Шумахер
10:53 - не му остави много място Шумахер
10:53 - Хамилтън и Шумахер един до друг
10:53 - надпреварата продължава но какво се случва
10:52 - сухите гуми на Хюлкенберг все още не работят
10:51 - колата на сигурността ще се прибере в тази обиколка
10:51 - по всичко изглежда, че Хамилтън ще получи наказание за случката в бокса, но защо не и още сега?
10:50 - риск печели риск губи
10:49 - интересно сликове за него
10:49 - Хюлкенберг в бокса
10:49 - Алгерсуари закачи болида на Сена и така загуби крилото си
10:47 - учудващо и двата болида на HRT са в борбата все още :)
10:46 - тези маневри са странни ... не би трябвало да се случват
10:46 - а Алонсо изпреварва Маса на входа за бокса - подобна маневра на Хамилтън срещу Уебър
10:46 - подреждането - Бътън, Розберг, Кубица, Петров, Шумахер, Уебър, Хамилтън, Фетел, Сутил, Алонсо, Барикело, Маса, Ковалайнен, Хюлкенберг, Алгерсуари, Сена и Чандхок
10:44 - разликите се заличават
10:44 - а ние имаме кола на сигурността
10:44 - Шумахер и Уебър пак са пред Хамилтън и Уебър
10:43 - оооо предното крило на Алгерсуари някъде е ударил предното си крило защото го загуби
10:42 - но Уебър е пред тях!
10:42 - този път Хамилтън пред Фетел
10:42 - което е доста тъпо ако питате мен
10:42 - а инцидента между тях ще бъде разгледан след състезанието
10:42 - сега и двамата в бокса
10:41 - Фетел и Хамилтън си играят на мокрото
10:41 - Розберг, Кубица всички в бокса
10:41 - Бътън в бокса
10:40 - интермедия за всички
10:40 - двете Ферарита в бокса
10:40 - интермедия за Уебър
10:40 - Шумахер и Уебър в бокса
10:40 - и така Бътън, Розберг, Кубица, Петров, Хамилтън, Фетел, Шумахер, Уебър, Алгерсуари, Сутил
10:39 - грешка на Розбег - изглежда, че гумите не държат, защото е заваляло
10:39 - какво се случи с Розберг
10:39 - Барикело и Трули в бокса
10:38 - и го изпреварва!
10:38 - интересно Бътън вече е зад Розберг
10:38 - Алгерсуари изпреварва Сутил
10:37 - Уебър сега е зад Шумахер
10:37 - Фетел - Шумахер - 1.2 сек
10:37 - Хамилтън - Фетел - 2.4 сек
10:37 - Петров - Хамилтън - 13.3 сек
10:37 - Кубица - Петров - 24.7 сек
10:36 - Бътън - Кубица - 6.1 сек
10:36 - в челото - Розберг - Бътън - 3.4 сек
10:36 - Ред Бул-а няма проблеми - Фетел вече е пред Шумахер
10:35 - сега Фетел ще атакува Шумахер
10:35 - Маса минава пред Барикело
10:35 - много хитро кара Хамилтън тук просто е удоволствие
10:34 - ди Граси в бокса
10:34 - накрая Хамилтън минава пред Шумахер
10:34 - чудесна битка между двамата
10:33 - нова атака на Хамилтън, но не успява да изпревари Шумахер
10:32 - според радио-то на Розберг три минути до дъжда но ще бъде слаб като преди малко
10:31 - Фетел сега с най-бърз сектор три
10:31 - Хамилтън вече пристиска Шумахер
10:30 - Маса е на 12-та позиция, Алонсо на 13та
10:29 - нова най-бърза обиколка 1:42.061 - три сек по-бърз от Шумахер и вече на 1.3 сек зад него
10:29 - Хамилтън е на 4.4 зад Шумахер но по-бърз от 3 сек
10:28 - Сена, Трули а преди малко Чандхок в бокса
10:28 - това е 2 сек по-бърза обиколка от водачите
10:28 - Хамилтън с най-бърза обиколка - 1:43.276
10:27 - вече и Уебър е пред него след като Сутил напусна пистата
10:27 - Фетел изпревари Сутил
10:27 - 2.9 сек пред Бътън
10:27 - Розберг с най-бърза обиколка - 1:45.313
10:26 - Алгерсуари мина през бокса
10:26 - а Фетел остава зад Сутил
10:26 - прескочи и двамата - Фетел и Сутил!
10:25 - уникална маневра на Хамитлън
10:25 - сега Фетел е зад Сутил
10:25 - Ковалайнен вече е прескочен от Фетел и Хамилтън - финландеца не е спирал в бокса и се намираше на осмата позиция
10:23 - още едно добро решение на британеца
10:23 - Бътън е искал да остане с гумите си без да влиза в бокса
10:23 - изглежда, че Уебър кара с по-голям ъгъл на крилата - това може и да е предимство ако завали
10:22 - Хамилтън изпреварва Уебър
10:22 - Петров на чудесната четвърта позиция на 13 секунди
10:21 - следва Кубица на две секунди и половина
10:21 - в челото Розберг първи на 2.8 сек пред Бътън
10:21 - Фетел е минал пред Уебър
10:20 - де ла Роса е спрял на пистата
10:19 - Маса повтаря Хамилтън чакъла на входа на бокса - но все пак продължи
10:19 - Хамилтън и Барикело се борят за 12-та позиция
10:18 - всичко се обърка за Ред Бул до момента
10:18 - Алонсо все пак е минал през бокса за наказанието си - три стопа за него
10:17 - де ла Роса е на четвърта позиция
10:17 - а в челото Розбрег продължава да води на 2 секунди пред Бътън и Кубица на секунда по-назад
10:17 - доста работа за стюардите
10:17 - но по повторението не мога да преценя дали ги пуснаха по едно и също време или пуснаха Хамилтън на пътя на Фетел
10:16 - още на влизането в бокса премина бялата линия
10:16 - това би трябвало да е наказание за Хамилтън
10:15 - а ще има определено разглеждане на ситуацията
10:15 - Фетел вече е пред Хамилтън и двамата с по-твърдите гуми
10:15 - обратно в бокса за Фетел и Хамилтън и мнго други
10:15 - първите трима са със сухи гуми а останалите се борят с интермедията, която е много по-бавна
10:14 - Хамилтън и Фетел се борят за позиция
10:13 - Алонсо с наказание - преминаване през бокса
10:13 - а Шумахер се връща на пистата със сухи гуми
10:13 - сухите гуми на Розберг и Бътън все още работят
10:12 - Шумахер в бокса
10:12 - Алонсо вече е четвърти
10:11 - Розберг първи, Бътън втори, Кубица трети, Четвърти Петров
10:10 - а състезанието започна отново
10:10 - да видим обаче това късно влизане в бокса на Хамилтън дали няма да доведе до наказание
10:10 - в бокса на Мерцедес са готови
10:10 - Бътън и Розберг не са влизали в бокса все още
10:09 - лобното място за Хамилтън - входа на бокса на пистата в Китай :)
10:08 - доста пилоти в бокса
10:08 - интермедия за Уебър
10:08 - сега Уебър и Алонсо в бокса
10:07 - определено фал старт на Алонсо
10:07 - класирането в момента - Алонсо, Уебър, Фетел, Розберг, Бътън, Хамилтън, Маса, Шумахер, Кубица и Петров са първите десет
10:06 - и започнаха смените на гуми
10:05 - в бокса Барикело, Сутил и Алгерсуари
10:05 - останаха на пистата
10:05 - Кобаяши, Лиуци и Буеми
10:04 - кола на сигурността
10:04 - де ла Роса
10:04 - и кой още
10:04 - Лиуци, Хюлкенберг
10:04 - 4 болида
10:04 - ооо катастрофа
10:04 - според Брандъл той е направил фалстарт
10:03 - Алонсо се изстреля!
10:03 - СТАРТ!
10:02 - подреждат се болидите на старта
10:02 - а в бокса са готови за смяна на гуми - интересно
10:01 - капки дъжд по камерите
10:00 - остана на старта Глок
10:00 - и така начало на загряващата обиколка
09:59 - сухите гуми са върху всички болиди
09:59 - само минута преди началото на надпреварата
09:58 - преди малко от BBC съобщиха, че пилотите на Ферари са с настройки за мокро, но дали това е резултат от съобщението на FIA не стана ясно
09:55 - изглежда, че и ди Граси ще стартира от бокса
09:55 - 5 минути до старта - live timing OK
09:49 - FIA са съобщили за промяна на климатичните условия
09:44 - Маса очаква да види времето и да решат с какви гуми да стартират
09:43 - според МакЛарън пък ще завали за старта и 5 мин преди старта ще се решава дали да сложат интермедия
09:42 - според Рос Браун след 20 мин наистина ще завали до тогава с някакви превалявания
09:40 - Карун Чандхок ще стартира от бокса
09:38 - зрителите започнаха да отварят чадърите си вече
09:37 - на пистата все още е сухо, но според всички дъжда никак не е далече
09:36 - за четвърти път тази година болид на Ред Бул ще потегли от първа позиция и за трети път това е Фетел
09:36 - както всички вече знаете от първа редица ще стартират Фетел и Уебър
09:35 - бокса е отворен и остават 10 мин в които пилотите трябва да изкарат болидите си на стартовата решетка
09:35 - и така всичко изглежда готово за състезанието
09:31 - студиото на TV7 започна - можете да го гледате като щракнете на TV - Bulgaria над картината
09:31 - Добър ден


Още от сезон 2010:

Коментари

 
Mika
evenbg_at_yahoo.com
| Отговор
Гледах записа старът беше много як!Корави двубои и на пистата и в бокса(май това е Формула1 която чакахме от няколко години!)!
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 19/04/2010 08:57

 
Илиян
iliyan_iliew_at_mail.bg
| Отговор
Това състезание ми напомни едно състезание на Сена
Всички като луди сменяха гуми. Само Сена въртеше обиколки в дъжда със сликове и Ричи Груев не можеше да повярва какво се случва на пистата. Тогава просто Rainmaster Сена показа как се кара със сликове в дъжа Малко ме яд за Люис , но се радвам като цяло за Макларън и тук се видя колко зле са другите ма дъжд и , че Пилето не това което беше преди 7-8 години Години си казват своето. Много добро състезание за Люис и Дейсън и се видя , че още е рано да се казва че Фетел е Rainmaster Поне вчера Rainmaster беше Джейсън.
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 19/04/2010 12:44

 
Докторе, може и да си споменавал някъде, но аз съм пропуснал, затова те питам тук- на кой отбор/пилот симпатизираш? За мен в доста статии прозират про-Макларън настроения . Не се заяждам и не питам с цел да обидя теб или някого друг - просто искам да разбера дали наистина усещам тези настроения или е плод , на това че аз съм върл Ферарист
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 21/04/2010 15:39

 
drJeckyll
drJeckyll_at_Jeckyll.net
| Отговор
@gong: Колкото са про-МакЛарън толкова са и про-Ферари. Наслаждавам се на Формула 1. Останалите пристрастия от години съм ги оставил на вас
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 21/04/2010 15:45

 

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice