Първи точки за български отбор при исторически дебют в Световния симрейсинг шампионат (видео)

15/04/2014 21:28, Огнян Тенчев (drJeckyll), 1926/4070 прочита, 3 коментара

 


Българският отбор Евента Симрейсинг записа първи точки при дебюта си в Световния симрейсинг шампионат (FSR).

В първия старт за сезона на пистата "Сахир" в Бахрейн испанецът Карлос Мартин, който кара втория болид на отбора завърши осми и взе важни 4 т. за екипа.

Българската звезда Диян Костадинов се бореше за четвъртото място до 53-та обиколка, но само 4 тура преди края отпадна заради проблеми със спирачките.

Същата съдба споходи и голяма част от пилотите, като в заключителната фаза от надпреварата освен Диян, отпаднаха още шестима пилота.

Победата в надпреварата взе Морган Моранд с Нетрекс. Втори завърши многократният световен шампион Боно Хюис за Пресижън Моторспорт, а последен на подиума се качи Роб ван Старкенбург за GT Омега.

Евента Симрейсинг (на английски език - Eventa Simracing) е виртуален клуб за симрейсинг ентусиасти. Евента е първият симрейсинг отбор в България. Създаден е през декември 2003 г. и учреден на 20.08.2004 г.

Евента е най-титулуваният отбор в българския симрейсинг. Евента е първият и единствен български отбор, участващ на най-високото ниво на световния симрейсинг - FSR. Евента има 15 титли в България - 7 пилотски, 7 отборни и 1 купа, и 2 титли в Беларус - 1 пилотска и 1 отборна.

Евента има титли в шампионати, както по формула симрейсинг, така и с туристически автомобили.

Евента е първият и единствен български отбор, печелил титли в национален шампионат на друга държава - в Беларус през 2005 г. Евента е първият и единствен български отбор, печелил състезание в западноевропейски шампионат - със Сами Силвентойнен във Финландия в края на 2011 г. (ГП на Монако). Евента е мултинационална платформа, обединила в своята история участници от 9 държави: България, Финландия, Испания, Холандия, Шотландия, Чили, Гърция, Македония и Беларус.

Световният симрейсинг шампионат (Formula SimRacing) е най-високото ниво на организирана надпревара от този род и се провежда от 2001 г.

FSR 2014 Broadcasts - WC Round 1, Bahrain


P.S. f1.f-e-n.net е партньор на Евента Симрейсинг :)


Още от сезон 2014:
Коментари

 
BigFatLiar
boiadzhiew_at_abv.bg
Спор | Отговор
Хм, много ми е чудно как се симулират повредите в техниката в този шампионат. Дали е изцяло на случаен принцип или има някакъв алгоритъм за износване на определени детайли, а оттам и повреда на възли...
Рейтинг: [1|1|0.27] 1 / 1

Публикуван на: 16/04/2014 14:16

 
Shumi
stoicho.marinov_at_gmail.com
Спор | Отговор
@BigFatLiar: Тва ми прилича на Рфактор.Рфактор е определяна като една от най-реалистичните игри за Формула 1 и други подобни даже някои отбори я използват за база на програмите си за симулаторите си.
Рейтинг: [1|1|0.27] 1 / 1

Публикуван на: 16/04/2014 19:44

 
Ivanov_87
bar4eto159_at_abv.bg
Спор | Отговор
Здравейте! Да това е Рфактор и определено е доста добър симулатор. Казвам това защото съм вземал участие в различни симрейсинг лиги както и в БГФ1.Повредите са симулирани доста добре и не са на случаен принцип.Сетъпа на самия болид е доста сложна процедура поради факта, че има доста детайли като всеки един от тях при различна настройка дава различно поведение на трасето. Та така от настройката общо взето зависи и ресурса на колата. Да не забравим и на последно място гумите като разбира се и те си имат техните особености. Добре са симулирани различните типове гуми както може и да се променя налягането в тях и така нататък. Абе доста е сложно с една дума трябва да си наемеш инженер
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 04/03/2016 19:04

 

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice