Ред Бул RB16 (представяне)

12/02/2020 10:59, Огнян Тенчев (drJeckyll), 1165/2650 прочита, няма коментари

 


Ред Бул представиха болида си за 2020, който продължава традицията и се нарича RB16.

(авторски права на снимките - Ред Бул)

(снимки от twitter)
Ред Бул са доста скромни и ни показаха една единствена снимка на новия RB16. Болида днес ще се появи на пистата Силвърстоун, където Макс Верстапен ще покара в рамките на филмовия ден.

Оцветяването остава типичното за Ред Бул, включително матовата боя. Също като Ферари, Ред Бул са заложили на концепцията си от миналата година относно предно крило т.е. точно обратното на това, което правят в Скудерията. Ако при Ферари елементите на предно крило са събрани във външния край, то при Ред Бул те са разположени така, че да генерират максимално притискане.

Ред Бул продължават с експериментите на върха на носа. RB16 разполага освен с дупка в носа и с още отвори върху самия връх на носа. Виждаме и доста подобна на "мантията" на Мерцедес под носа. Както и при Ферари доста сложни елементи пред отворите за радиаторите. Познатите "крилца" около S-duct-а на носа от миналата година присъстват и на тазгодишния Ред Бул.

Типичната събрана задница за Ред Бул отново е тук, но интересно, че за разлика от Ферари, които са тръгнали в посока на миналогодишния Ред Бул относно формата на кутиите за радиаторите, то Ред Бул изглежда леко "надебелял" в тази област и малко или много наподобява Мерцедеса от миналия сезон. Хубаво ще е да видим още снимки и да не правим заключения от единственото изображение с което разполагаме до момента. Друг интересен детайл е перката на акула и ако при Хаас и Ферари тя е доста изразена с видимо стесняване на капака на двигателя при Ред Бул капака на двигателя изглежда доста по-обеден и перката доста по-малка.

Очакваме още снимки от пистата Силвърстоун по-късно днес, с което разбира се да видим и повече детайли от новия RB16.Още от сезон 2020:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729