Катерам запази предимството си при отборите без точки през 2012

30/12/2012 19:01, Огнян Тенчев (drJeckyll), 1434/2638 прочита, няма коментари

 


Отборите без точки в класирането не промениха позициите си спрямо лятната пауза и след края на сезона. Всъщност това можеше и да не е вярно, ако няколко обиколки преди последното състезание за сезона в Бразилия Витали Петров не осигури на Катерам така желаната 11-та позиция.

Въпреки, че Катерам запазиха десетата си позиция в шампионата при конструкторите, то напредъка при тях почти липсва. Само една 11-та позиция, равен брой 13-ти, отстъпление при 14-тите позиции и засилено присъствие около позиции 15,16 и 17. С двигател Рено и KERS Катерам трябваше да се откъснат от опашкарите, но така и не успяха.

Само четири отпадания за отбора на Катерам, но всичките заради технически проблеми.

По абсцисата са разположени позициите от 11 до 24, а по ордината броя на спечелените позиции.


(щракнете на графиката за пълен размер)

Маруся могат само да съжаляват този сезон. Изпуснаха десетото място в последният момент, но е очевидно, че и при тях напредъка не е много осезателен. През 2013 отбора би трябвало да разполага с KERS. Този сезон две 12-ти позиции, което е напредък, но отстъпление при позиция 14, равен брой 15-ти позиции спрямо 2011 година. Като цяло положителен сезон за Маруся.

Надеждността обаче е проблем, с който екипа на Маруся трябва да се пребори. Седем отпадания заради технически проблеми е значително количество.


(щракнете на графиката за пълен размер)

HRT ще изчезне от света на Формула 1 през 2013 година а и 2012 няма да се запомни с нещо добро. Най-доброто класиране този сезон е едно 15-то място. Голямо отстъпление предвид факта, че през 2011 година HRT имаха 13-то място. Засилено присъствие около позиции 17 и 18 за пилотите на HRT тази година.

Седем технически проблема и четири инцидента. Към това добавяме и липсата на стартовата решетка на болидите на HRT в Австралия. За HRT авантюрата Формула 1 приключи безславно.


(щракнете на графиката за пълен размер)

Ето и как изглежда прогреса на отборите без точка до момента на една сборна графика.

Маруся с напредък около места 12, 14 и 16, докато Катерам имат ясно присъствие около 16 и 17.


(щракнете на графиката за пълен размер)Още от сезон 2012:
Коментари

 
Все още няма коментари

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice