20100520 - накратко (17:30)

20/05/2010 12:20, Огнян Тенчев (drJeckyll), 515/818 прочита, 3 коментара

 

Новините от деня в няколко думи (публикацията се обновява, като часа в заглавието показва към кога е актуална):

  • 17:25 - Уилямс искат тестове на гумите. От 2011 във Формула 1 ще има нов доставчик на гуми и от отбора на Уилямс се надяват да се проведе специална тестова сесия след някое от тазгодишните състезания за да могат отборите да се ориентират по-добре. "Все още не сме решили доставчика на гуми, но дори да получим спецификациите ще бъде трудно да направим сравнение между Бриджстоун и новия доставчик без да сме тествали гумите на пистата. Надяваме се да има някакъв тест. Идеалният вариант би бил тест след състезанието на Монца или пък след Абу Даби с формат две сесии по един час с различни типове гуми, ако разбира се те могат да бъдат произведени толкова бързо". (източник)
  • 16:11 - Фетел ще има ново шаси за Труция. Оказва, се че шасито, с което е карал в Монако има проблем, който е бил установен във фабриката на отбора след състезанието. "Себастиан Фетел изпитваше определени трудности със шасито си свързани с управлението. След като беше направена проверка бе установено, че има малък дефект и то ще бъде сменено за състезанието в Турция". Не се уточнява какъв точно е проблема. До момента Фетел използваше шаси с номер 3, докато Уебър в първото състезание номер 2, а след това номер 4. (източник)
  • 14:09 - Появяват се слухове, че Ред Бул са били помолени от FIA да променят дифузьора си в Монако. Това е станало след като Пади Лоу е забелязал нещо и са протестирали. Колко е вярно не знам, но Craig Scarborough поне така пише в twitter. Добавка - ето източника - на немски е това е с превод на английски от google - http://translate.google.bg/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.auto-motor-und-sport.de%2Fsport-formel-1-606199.html
  • 13:59 - Лотус съвсем скоро ще се фокусират върху болида си за 2011. "Все още имаме части, който ще се появят вероятно на Силвърстоун, но започваме да се концентрираме върху 2011. Модела за 2011 скоро ще бъде в аеродинамичния тунел. (източник)
  • 12:30 - Бътън не е притеснен от загубата на лидерството в шампионата. "В момента не. Всички знаем, че шампионата е дълъг и все още е рано да се притеснявам за лидерството в шампионата. Не ме разбирайте погрешно - хубаво е, но не е толкова важно". Според него двигателя му щял да бъде ОК. "Да, мисля, че ще бъде добре. Изключих го доста бързо и не мисля, че това ще създаде проблеми". Само преди дни обаче Мартин Уитмарш каза, че двигателя на Бътън е бил към края на живото си така или иначе, защото е бил в трето състезание и ако сметките ми са правилни това би трябвало е двигателя, който са ползвали в Австралия и Малайзия. (източник)
  • 12:20 - Хамилтън е спокоен относно борбата за титлата. "Мисля, че можете да го разгледате от две гледни точки. Можете да кажете, че сме имали добри възможности в някои от първите състезания и не сме се възползвали по най-добрия начин. Можете също така да кажете, че сме свършили добра работа заради представянията ни с оглед на възможностите на колата ни. Мисля, че истината е някъде по средата. Може би трябваше да спечеля повече точки, но аз знам, че карах на границите на възможното през всяка една обиколка във всяко едно състезание и взех максимума от колата и затова съм доволен от представянето си, макар че може би нямах късмет". От отбора се надяват с постепенни подобрения да скъсят разликата до Ред Бул, а на трасетата в Истанбул, Канада и Великобритания да бъдат много силни. (източник)

Още от сезон 2010:

Коментари

 
Док, някаво инфо за двигателите в Монако. Кой с поред е карал
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 20/05/2010 13:07

 
drJeckyll
drJeckyll_at_Jeckyll.net
| Отговор
@gong: Много са заети явно и никой още не е качил Technical Report-а - http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Pages/post_event.aspx
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 20/05/2010 13:08

 
Leonov
| Отговор
http://en.espnf1.com/redbull/motorsport/story/17743.html
Рейтинг: [0|0|0.00] 0 / 0

Публикуван на: 20/05/2010 16:34

 

Нов коментар

 

Само регистрирани потребители могат да коментират. Ако вече имате регистрация можете да влезете в сайта от "Вход". В противен случай можете да се регистирате като натиснете "Вход" и избере "Регистрация". За повече информация: f1.f-e-n.net/index.php/url14729
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
tune-grudge
interoffice
interoffice
interoffice
interoffice